Istoric

       Formatia CF Sparta din satul Selemet s-a infiintat in primavara anului 2007 atunci cind s-au inscris in Divizia A, Copii si juniori debutand in Seria Centru Editia 2007-2008. Cea mai buna clasare tinerii fotbalisti de la CF Sparta au inregistrat-o in sezonul fotbalistic 2010-2011 atunci cand s-au clasat pe locul 3, in spatele formatiilor Petrocub Sarata Galbena si a SS Magdacesti. In Divizia A au jucat 4 sezone ca mai apoi la dorinta  iubitorilor fotbal din localitate sa faca pasul catre Divizia B (a treia liga valorica din Republica Moldova).
    In divizia B au debutat la data de 28.08.2011 pe terenul formatiei FC SLobozia Mare. Desi au marcat primii prin Cebanu Vasile, din pasa excelenta primita de la Coptu Igor, CF Spartapina la final s-a vazut invinsa cu 4-1. Urmatorul meci care defapt a fost si primul de pe teren propriul CF Sparta a primit replica formatiei FC Maiak Chirsova, pe care din pacate tot la pierdut, de aceasta data cu scorul de 4 -2. Dupa terminarea primei parti a campionatului CF Sparta a acumulat 2 puncte, datorita remizelor 1-1 cu FC Cimislia in deplasare, si 1-1 cu FC Comrat pe teren propriu. A doua parte a campionatului elevii antrenati de Codreanu Nicolae au fost mai buni obtinind 8 puncte datorita victoriilor 1-0 cu marea rivala FC Cimislia, 5-0 cu FC Congaz, si rezultatelor de egalitate 0:0 cu Speranta 2 Cahul si 1-1 cu FC Trachia Taraclia.  Asadar editia 2011-2012 CF Sparta a acumulat 10 puncte, clasindu-se pe pozitia a 10.
     Tot in acelasi an  CF Sparta a debutat si in Cupa Republicii Moldova la Fotbal. Primul meci din cadrul Cupei Moldovei la Fotbal CF Sparta l-a sustinut pe teren propriu avindui ca adversari pe FC Prut Leova pe care i-a surclasat cu scorul de 3-1. In urmatorul act al competitiei CF Sparta a dat piept cu  Kolos Copciac unde scorul dupa finalul celor 90 de minute era de 0-2, fiind eliminati.
     In urmatoarea editie de campionat 2012-2013 formatia locala revine cu forte proaspete la fel si cu multi jucatori tineri dornici de afirmare. In prima parte a campionatului CF Sparta a obtinut 3 puncte dupa victoria de pe teren propriu cu 4-1 in fata celor de la Kolos Copciac, ca mai apoi in retur sa otina inca 5 puncte, datorita victoriei cu 5-0 in fata formatiei FC Congaz, egalul din deplasare cu FC Cimislia 2-2, si la fel 2-2 cu Prut Leova. De asceasta data CF Sparta s-a clasat pe pozitia a 7-a.
        In aceiasi editie 2012-2913 a Cupi Moldovei la fotbal CF Sparta a avut rezultate mai bune ca in editia precedenta. Primul meci l-a disputat in compania lui FC Comrat, impuninduse cu scorul de 3-0. In urmatorul act al competitiei spartanii au dat piept cu lidera seriei Centru Viisoara Milestii Mici pe care a invinso cu scor de neprezentare, adica cu 3-0.  Cu moralul ridicat dupa doua victorii consecutive in cupa, CF Sparta urma sa dea piept cu o formatie din Divizia A(a 2 liga valorica R. M.), care dupa tragerea la sorti era sa fie FC Gagauzia, care numai revenise din Divizia Nationala. Meciul s-a disputat pe propriu stadion ,,CF Sparta " unde au asistat circa 200 de persoane si unde gazdele s-au inpus cu neverosimil scor de 4-0, spre bucuria propriilor spectatori. Asadar pentru prima data in istoria relativ mica CF Sparta a accces in primele 16 echipe de fotbal ale Republicii Moldova. Visele fotbalistilor si a suporterilor din Selemet sau ruinat odata cu infringerea din urmatorul act al competitiei, o infringere l-a scor si deloc meritata, 4-0 in deplasare la FC Cahul 2005. Tin sa readuc aminte ca daca trecea de FC Cahul, CF Sparta urma sa se intilneasca cu Zimrul Chisinau, dar n-a fost sa fie.
       Editia 2013-2014 a inceput cu meciul din Cupa Moldovei din deplasarea de la FC Comrat, unde din pacate CF Sparta a luat bataie de la formatia locala cu 1-0 dintr-un penalty inventat de arbitru la un presupus hent in careul de pedeapsa.  Asadar Sparta este eliminata din turul 2 al Cupei Moldovei urmand sa lupte doar pe un singur front, Campionatul Intern. Dupa prima parte a campionatului fotbalistii din Selemet ocupa pozitia a 6-, avind la activ 9 puncte. 
       Cam aceasta ar fi pe scurt prezentarea istoriei acestei frumoase echipe. Suporterii asteapta meciuri frumoase, un joc compinativ si noi victorii. Speram ca echipa sa progreseze de la meci la meci sa ne bucure cu un joc frumos, si rezultate cat mai bune.
     
       Hai CF Sparta!